Frigöra livet

Mojito på Dovrefjäll 2011
Mojito på Dovrefjäll 2011

De sista veckorna har min plan äntligen fått lätta ankar och sakta börjat resan ifrån den verklighet jag byggt upp till den nya, något mer äventyrsaktig och lite mindre bindande. Jag har gjort mig ganska fri och snart är det dags att nyttja den.

Sjutton (snart 18) flyttar på tretton år, ungefär. Ibland har det varit längre, ibland har det varit en kortare etapp. Det som utmärker just den här omställningen 2020 är att det fattas någon. Han som aldrig lyft eller packat ner en enda grej. Aldrig hjälpt till att bära lådor och kartonger.
Organisering och planering var inga av hans många fantastiska egenskaper.
Det enda han brydde sig om var att han skulle få följa med och att jag skötte resten. Så i det stora hela var han inte mycket till hjälp.
Men han var mitt lilla ankare. Mitt hjärtas hjälpreda. 

Albert Einstein tycks ha sagt att verkligheten är bara en illusion, ändock en väldigt ihållande sådan.

Vi kan ha helt olika uppfattningar om en och samma upplevelse. Beroende på hur öppet vårt sinne är och vilka tidigare erfarenheter vi har haft. 

Att bryta sig ur en illusion, sin egen och andras. Kräver en hel del fokus och kraft på rätt ställen. 
Skapandet av en förändring, innebär att inte fortsätta på samma sätt som förut, inte göra samma saker eller tänka på samma sätt som tidigare.

Jag kan inte heller göra en massa förändringar i det yttre, utan att ta med mitt inre. Jag kallar det för att landa lite.
Efter faktiskt mer än sjutton (snarare femtio) ommöbleringar i livet, tänkte jag att det kan vara bra att låta det nya få ta lite mer plats den här gången. Inte köra på som om ingenting är nytt, när nästan allting är förändrat. 

Hjärnan löser utmaningar och planerar framåt. Kroppen följer gärna samma rörelsemönster och samma rutiner. Medan själen känner efter, längtar och saknar. Och det måste få ta lite tid i stillhet har jag märkt.
 
Det viktigaste är dock att jag  vågat säga nej till något bra, för att säga ja till det som betyder mest. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-